Energie vergelijken Frieschepalen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Frieschepalen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroom maatschappijen als DELTA of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Frieschepalen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna zie je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke organisatie check je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Via deze website ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Frieschepalen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €232

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Frieschepalen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.540,05
3 jaar Budget Energie €350 €9,72 €1.660,05
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.780,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Frieschepalen”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Frieschepalen:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Frieschepalen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Huismerk Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Frieschepalen? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Frieschepalen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw sensationele welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €149

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Frieschepalen zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Annerveenschekanaal.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest aantrekkelijke aanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Frieschepalen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Frieschepalen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Frieschepalen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Nette klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Meerdere contracten
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Betalen in termijnen
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Frieschepalen

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Frieschepalen? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je gelijk de meest voordelige maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Opsterland). Een interessante leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Oudorp.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Opsterland.