Energie vergelijken Oudorp Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Oudorp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals bijv. Vandebron of Oxxio. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oudorp? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstpremie. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Oudorp.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €249

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Oudorp? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.587,75
3 jaar Green Choice €290 €8,06 €1.707,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.827,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van onze tool vergelijk je rap en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oudorp”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Oudorp:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Oudorp waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Stedin.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oudorp? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Oudorp zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders kunnen een aanbod doen met interessante welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €207

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oudorp zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kortenhoef.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oudorp


Profiteer van de goedkoopste energie in Oudorp

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Oudorp (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Nette service
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Nette service
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Betalen in termijnen
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Simpele voorwaarden
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Oudorp

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oudorp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij moeiteloos de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Alkmaar). Een interessante gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Barsingerhorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Alkmaar.