Energie vergelijken Froombosch Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Froombosch? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom als Vrijopnaam en Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Froombosch? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op onze website ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Froombosch.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €261

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Froombosch? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.540,10
3 jaar Vattenfall €360 €10 €1.660,10
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.780,10

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Froombosch”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Froombosch:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Froombosch die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder HVC.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Froombosch? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Froombosch zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers geven jouw speciale welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €128

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Froombosch zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Ansen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet eenvoudig de goedkoopste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Froombosch


Profiteer van de goedkoopste energie in Froombosch

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Froombosch (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Hulp bij overstappen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Charmante service
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Overstaphulp
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Eenvoudig afsluiten
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Sympatieke service
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Froombosch

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Froombosch? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je direct de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Slochteren). Een aantrekkelijke leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Oudwoude.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Slochteren.