Energie vergelijken Ansen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Ansen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroomaanbieders als Anode Energie of Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ansen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Hier check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Ansen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €205

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ansen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €120 €10 €1.513,85
3 jaar Vattenfall €230 €6,39 €1.633,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.753,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze website vergelijk je supersnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Ansen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ansen:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Ansen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke type tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Cogas.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ansen? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Ansen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak goede welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €146

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ansen zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Terkaple.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de voordeligste stroom maatschappij voor jou. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ansen


Ontdek de goedkoopste energie in Ansen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Ansen (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Online account
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ansen

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ansen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je binnen een paar seconden de meest voordelige gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (De Wolden). Een goedkope partij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Kortgene.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Wolden.