Energie vergelijken Oudwoude Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Oudwoude? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als bijvoorbeeld Allure Energie en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oudwoude? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Oudwoude.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €233

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Oudwoude? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €210 €17,50 €1.587,80
3 jaar EnergieFlex €300 €8,33 €1.707,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.827,80

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oudwoude”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oudwoude:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Oudwoude die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enduris.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oudwoude? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Oudwoude zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hebben gewoonlijk formidabele welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €144

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oudwoude zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Kortgene.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt nu de meest voordelige energieleverancier voor jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oudwoude


Zo vind je de goedkoopste energie in Oudwoude

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Oudwoude (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Persoonlijk advies
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
2 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede klantenservice
Prominente acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste prijs stroom
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Persoonlijk advies
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
2 jarig contract
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oudwoude

Het verbruikte gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oudwoude? Met behulp van onze gas-vergelijker check je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een voordelige aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Basse.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.