Energie vergelijken Gaanderen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Gaanderen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals De Vastelastenbond of Powerpeers. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Gaanderen? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina tref je praktische info over gas, stroom en licht in Gaanderen.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €233

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Gaanderen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.540,15
3 jaar Essent €370 €10,28 €1.660,15
5 jaar Essent €0 €0 €1.780,15

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gaanderen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Gaanderen:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Gaanderen waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Innova Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Gaanderen? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Gaanderen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders hanteren doorgaans prachtige welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €237

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Gaanderen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Apeldoorn.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest voordelige energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Gaanderen


Ontdek de goedkoopste energie in Gaanderen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Gaanderen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette klantenservice
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede service
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Gaanderen

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Gaanderen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je zonder moeite de goedkoopste maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Doetinchem). Een voordelige partij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Ouwerkerk.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Doetinchem.