Energie vergelijken Ouwster-Nijega Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Ouwster-Nijega? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Engie of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ouwster-Nijega? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Ouwster-Nijega.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €249

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Ouwster-Nijega? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €230 €19,17 €1.587,90
3 jaar Energiedirect.nl €320 €8,89 €1.707,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.827,90

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ouwster-Nijega”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Ouwster-Nijega:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Ouwster-Nijega waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Endinet Groep.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ouwster-Nijega? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Ouwster-Nijega zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders stunten met huizenhoge welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €276

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De volgende energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Ouwster-Nijega zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Koudekerke.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jou. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Ouwster-Nijega


Ontdek de goedkoopste energie in Ouwster-Nijega

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ouwster-Nijega (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Inzicht in je verbruik
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Nette service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Online verbruik inzien
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Direct overstappen
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ouwster-Nijega

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ouwster-Nijega? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je vandaag nog de aantrekkelijkste maatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (De Friese Meren). Een betaalbare maatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Bathmen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.