Energie vergelijken Garminge Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Garminge? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als Energiedirect.nl en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Garminge? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Garminge.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €188

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Garminge? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €210 €17,50 €1.540,55
3 jaar Energiedirect.nl €130 €3,61 €1.660,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.780,55

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Garminge”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Garminge:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Garminge met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Pure Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Garminge? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Garminge is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Aanbieders bieden namelijk speciale welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €168

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Garminge zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Arriën.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt direct de voordeligste energieleverancier die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Garminge


Stap over naar de goedkoopste energie in Garminge

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Garminge (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Inzicht in je verbruik
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Nette service
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Nette service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette klantenservice
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Garminge

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Garminge? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij snel de aantrekkelijkste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenuit de regio (Midden-Drenthe). Een aantrekkelijke leverancier gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Overslag.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Midden-Drenthe.