Energie vergelijken Garyp Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Garyp? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals bijv. Engie of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Garyp? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website check je alle details over stroom, gas en licht in Garyp.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €207

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Garyp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.540,75
3 jaar Essent €170 €4,72 €1.660,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.780,75

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Garyp”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Garyp:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Garyp met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Vandebron.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Garyp? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Garyp zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers kunnen een aanbod doen met enorme welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €172

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Garyp zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Assen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Garyp


Zo vind je de goedkoopste energie in Garyp

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Garyp (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Direct overstappen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Betalen in termijnen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Contract wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
2 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Persoonlijk advies
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Snel oversluiten
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Garyp

Gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Garyp? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij probleemloos de meest voordelige gas aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw woning (Tytsjerksteradiel). Een interessante gasmaatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Paesens.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Tytsjerksteradiel.