Energie vergelijken Paesens Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Paesens? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energiedirect.nl of Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Paesens? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Paesens.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €248

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Paesens? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.588,45
3 jaar Engie €110 €3,06 €1.708,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.828,45

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Paesens”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Paesens:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Paesens waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Paesens? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Paesens is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren enorme welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €209

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Paesens zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Kronenberg.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest betaalbare leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Paesens


Overstappen naar de goedkoopste energie in Paesens

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Paesens (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Verbruik advies
Prominente acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Overstaphulp
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Vaste & variabele prijzen
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Nette service
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Online verbruik inzien
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijke service
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik advies
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Paesens

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Paesens? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij nu de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Dongeradeel). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Beerze.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Dongeradeel.