Energie vergelijken Gasteren Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Gasteren? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Allure Energie of Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Gasteren? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Gasteren.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €220

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Gasteren? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.541,05
3 jaar EnergieFlex €230 €6,39 €1.661,05
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.781,05

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gasteren”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Gasteren:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Gasteren met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Westland Infra.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Gasteren? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Gasteren zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hebben gewoonlijk hoge welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €281

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Gasteren zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Avenhorn.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Gasteren


Zo vind je de goedkoopste energie in Gasteren

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Gasteren (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Nette service
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Variabele gasprijzen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede klantenservice
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Gasteren

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gasteren? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen no-time de voordeligste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Aa en Hunze). Een interessante partij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Papenvoort.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Aa en Hunze.