Energie vergelijken Papenvoort Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Papenvoort? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als Clean Energy en Pure Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Papenvoort? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Verder bepaal je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie tref je de prijs per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Papenvoort.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €185

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Papenvoort? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €250 €20,83 €1.588,75
3 jaar Eneco €170 €4,72 €1.708,75
5 jaar Eneco €0 €0 €1.828,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Papenvoort”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Papenvoort:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Papenvoort met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Greenchoice.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Papenvoort? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Papenvoort zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden je sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €180

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Papenvoort zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Kuitaart.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest aantrekkelijke leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Papenvoort


Zo vind je de goedkoopste energie in Papenvoort

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Papenvoort (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Online verbruik inzien
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Persoonlijke service
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jarig contract
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vriendelijke service
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Variabele gasprijzen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Papenvoort

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Papenvoort? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je makkelijk de meest betaalbare gasmaatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Aa en Hunze). Een goedkope gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Beilen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Aa en Hunze.