Energie vergelijken Gauw Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Gauw? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals DELTA of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Gauw? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Gauw.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €247

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Gauw? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.541,10
3 jaar Engie €240 €6,67 €1.661,10
5 jaar Engie €0 €0 €1.781,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Gauw”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door wind of de zon. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Gauw:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Gauw met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Endinet Groep.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Gauw? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Gauw zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je prachtige welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €232

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Gauw zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Axel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest voordelige energieaanbieder voor jou. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Gauw


Vind de goedkoopste energie in Gauw

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Gauw (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste prijs gas
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs stroom
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Behulpzame service
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Gauw

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gauw? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je binnen een paar seconden de voordeligste leverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Súdwest-Fryslân). Een interessante organisatie gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Parrega.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.