Energie vergelijken Geleen Start met vergelijken en krijg een korting tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Geleen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroomleveranciers als De Vastelastenbond of HVC. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Geleen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vind je direct de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke korting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Geleen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €278

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Geleen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €170 €14,17 €1.541,85
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.661,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.781,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze tool vergelijk je snel & probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Geleen”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Geleen:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Geleen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Essent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Geleen? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Geleen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden vaak immense welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €130

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Geleen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Badhoevedorp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Geleen


Profiteer van de goedkoopste energie in Geleen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu snel de goedkoopste stroom in Geleen (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Persoonlijk advies
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede service
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Verbruik advies
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Goede service
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Geleen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Geleen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij zonder moeite de meest goedkope gasmaatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Sittard-Geleen). Een betaalbare maatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Pieterzijl.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Sittard-Geleen.