Energie vergelijken Pieterzijl Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Pieterzijl? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals DELTA of Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Pieterzijl? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je handige info over gas, stroom en licht in Pieterzijl.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €194

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Pieterzijl? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.589,55
3 jaar Green Choice €330 €9,17 €1.709,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.829,55

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Pieterzijl”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Pieterzijl:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Pieterzijl die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Vrijopnaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Pieterzijl? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Pieterzijl is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden namelijk interessante welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €253

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Pieterzijl zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Landsmeer.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw situatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Pieterzijl


Stap over naar de goedkoopste energie in Pieterzijl

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Pieterzijl (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
2 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
3 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Termijnbedrag wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Pieterzijl

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Pieterzijl? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij vandaag nog de goedkoopste leverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Zuidhorn). Een aantrekkelijke leverancier gezien? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Bentveld.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Zuidhorn.