Energie vergelijken Gennep Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Gennep? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals E.ON en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Gennep? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is simpel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend tref je meteen de goedkoopste energie. Per energieaanbieder vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting. Advies nodig? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Gennep.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €177

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Gennep? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.542,30
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.662,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.782,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gennep”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Gennep:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Gennep waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Gennep? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Gennep is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak immense welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €226

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Gennep zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Balkbrug.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de goedkoopste leverancier voor jou. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Gennep


Vind de goedkoopste energie in Gennep

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Gennep (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Persoonlijke service
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Direct overstappen
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Overstapservice
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online account
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
3 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Persoonlijk advies
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Gennep

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Gennep? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij vandaag nog de voordeligste maatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Gennep). Een betaalbare partij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Poppenwier.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Gennep.