Energie vergelijken Poppenwier Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Poppenwier? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Essent of Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Poppenwier? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Poppenwier.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €222

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Poppenwier? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €200 €16,67 €1.590
3 jaar NLE €420 €11,67 €1.710
5 jaar NLE €0 €0 €1.830

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je razendsnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Poppenwier”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Poppenwier:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Poppenwier die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Coteq Netbeheer.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Poppenwier? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Poppenwier is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk daverende welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €263

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je toekomstige aanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Poppenwier zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Langezwaag.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest voordelige stroom maatschappij voor jou. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Poppenwier


Vind de goedkoopste energie in Poppenwier

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Poppenwier (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vriendelijke service
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Nette service
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Persoonlijk advies
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Poppenwier

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Poppenwier? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij zonder problemen de goedkoopste maatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een passende gasmaatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Bergharen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.