Energie vergelijken Balkbrug Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Balkbrug? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals bijv. Eneco en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Balkbrug? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vind je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Hier lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Balkbrug.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €204

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Balkbrug? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.516,05
3 jaar Energiedirect.nl €350 €9,72 €1.636,05
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.756,05

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Balkbrug”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Balkbrug:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Balkbrug waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Clean Energy.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Balkbrug? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Balkbrug zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met enorme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €266

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Balkbrug zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Tweede Exloërmond.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest voordelige energieaanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Balkbrug


Stap over naar de goedkoopste energie in Balkbrug

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Balkbrug (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede service
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Simpele voorwaarden
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Balkbrug

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Balkbrug? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je gelijk de meest goedkope aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Hardenberg). Een voordelige gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Langezwaag.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Hardenberg.