Energie vergelijken Giessenburg Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Giessenburg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals Vandebron en Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Giessenburg? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder check je de prijs per jaar en de optionele welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website lees je alle info over gas, stroom en licht in Giessenburg.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €234

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Giessenburg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.542,60
3 jaar NLE €220 €6,11 €1.662,60
5 jaar NLE €0 €0 €1.782,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Giessenburg”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Giessenburg:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Giessenburg waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qwint.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Giessenburg? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Giessenburg is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met interessante welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €281

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Giessenburg zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Bant.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de aantrekkelijkste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Giessenburg


Overstappen naar de goedkoopste energie in Giessenburg

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Giessenburg (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Persoonlijke service
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Snel oversluiten
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Aangename service
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Nette service
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Hulp bij overstappen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Direct overstappen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Giessenburg

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Giessenburg? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij zonder problemen de meest goedkope maatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Giessenlanden). Een betaalbare maatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Purmerend.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Giessenlanden.