Energie vergelijken Bant Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Bant? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. E.ON en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bant? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina vind je handige info over stroom, gas en licht in Bant.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €214

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bant? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €170 €14,17 €1.516,35
3 jaar NLE €410 €11,39 €1.636,35
5 jaar NLE €0 €0 €1.756,35

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je gauw en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Bant”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Bant:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Bant waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Energieflex.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Bant? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Bant zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden je gigantische welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €130

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bant zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Flevoland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Tytsjerk.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de voordeligste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Bant


Vind de goedkoopste energie in Bant

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Bant (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Flevoland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Betalen in termijnen
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Online account
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Diverse prijsafspraken
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Aangename service
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Bant

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Bant? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in luttele seconden de goedkoopste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Noordoostpolder). Een interessante partij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Lauwerzijl.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Noordoostpolder.