Energie vergelijken Purmerend Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Purmerend? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals E.ON en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Purmerend? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je de prijs per jaar en de geldende welkomstkorting. Advies nodig? Op deze pagina tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Purmerend.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €269

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Purmerend? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.590,30
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.710,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.830,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Purmerend”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Purmerend:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Purmerend met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij DELTA.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Purmerend? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Purmerend is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden je daverende welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €141

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Purmerend zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Lauwerzijl.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de goedkoopste leverancier voor jouw situatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Purmerend


Ontdek de goedkoopste energie in Purmerend

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Purmerend (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Contract wijzigen
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verschillende contracten
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel oversluiten
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Contract wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Nette service
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Purmerend

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Purmerend? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Purmerend). Een voordelige organisatie achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Berkenwoude.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Purmerend.