Energie vergelijken Gieterveen Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Gieterveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroomleveranciers als Allure Energie of HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Gieterveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Gieterveen.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €210

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Gieterveen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €190 €15,83 €1.542,70
3 jaar Qurrent €240 €6,67 €1.662,70
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.782,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze website vergelijk je rap en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Gieterveen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Gieterveen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Gieterveen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vandebron.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Gieterveen? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Gieterveen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas stunten met verrassende welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €299

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Gieterveen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Barchem.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke energieaanbieder die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Gieterveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Gieterveen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Gieterveen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online verbruik inzien
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Contract wijzigen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
2 jarig contract
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Behulpzame service
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Gieterveen

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Gieterveen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij razendsnel de voordeligste leverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Aa en Hunze). Een passende partij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Puth.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Aa en Hunze.