Energie vergelijken Glimmen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Glimmen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Anode Energie en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Glimmen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Glimmen.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €257

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Glimmen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.543,00
3 jaar Budget Energie €300 €8,33 €1.663,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.783,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Glimmen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Glimmen:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Glimmen met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Westland Infra.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Glimmen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Glimmen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders hebben gewoonlijk aantrekkelijke welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €216

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Glimmen zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Batenburg.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Glimmen


Profiteer van de goedkoopste energie in Glimmen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Glimmen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Charmante service
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Verbruik aanpassen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede service
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Aangename service
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Glimmen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Glimmen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je snel & overzichtelijk de voordeligste leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Haren). Een geschikte maatschappij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Raamsdonksveer.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Haren.