Energie vergelijken Goënga Start met vergelijken en bespaar maar liefst €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Goënga? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als Eneco en Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Goënga? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina vind je alle info over stroom, gas en licht in Goënga.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €271

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Goënga? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.543,15
3 jaar Eneco €330 €9,17 €1.663,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.783,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze tool vergelijk je vlot en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Goënga”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Goënga:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Goënga waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Cogas.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Goënga? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Goënga is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders kunnen een aanbod doen met prachtige welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €219

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Goënga zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Bears.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft in een oogopslag de meest aantrekkelijke energieleverancier die past bij jouw situatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Goënga


Profiteer van de goedkoopste energie in Goënga

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Goënga (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Behulpzame service
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Goënga

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Goënga? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je binnen mum van tijd de goedkoopste leverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een interessante organisatie achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Radio Kootwijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.