Energie vergelijken Goëngahuizen Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Goëngahuizen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Energieflex of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Goëngahuizen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier zie je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina blader je door alle details over gas, stroom en licht in Goëngahuizen.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €179

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Goëngahuizen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.543,20
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.663,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.783,20

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze pagina vergelijk je vlot en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Goëngahuizen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Goëngahuizen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Goëngahuizen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Coteq Netbeheer.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Goëngahuizen? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Goëngahuizen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden namelijk gigantische welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €125

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Goëngahuizen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Bedum.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt meteen de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Goëngahuizen


Ontdek de goedkoopste energie in Goëngahuizen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Goëngahuizen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Meerdere contracten
Concurrerende acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
1 jarig contract
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Simpele voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Aangename service
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Goëngahuizen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Goëngahuizen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je in minder dan een minuut de meest goedkope leverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Smallingerland). Een interessante partij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Raerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Smallingerland.