Energie vergelijken Raerd Start met vergelijken en bespaar tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Raerd? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Engie en Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Raerd? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna zie je regelrecht de goedkoopste energie. Per energieaanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier check je alle info over gas, stroom en licht in Raerd.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €228

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Raerd? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €230 €19,17 €1.590,90
3 jaar Energiedirect.nl €280 €7,78 €1.710,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.830,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Raerd”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Raerd:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Raerd waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Raerd? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Raerd zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hanteren doorgaans prachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €191

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Raerd zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Leiderdorp.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de goedkoopste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Raerd


Vind de goedkoopste energie in Raerd

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Raerd (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Hulp bij overstappen
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
3 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Meerdere contracten
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Raerd

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Raerd? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een passende gas leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Bierum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.