Energie vergelijken Bedum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Bedum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan aanbieders van stroom als Eneco of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Bedum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie ontdek je de prijs per jaar en de hoogte van de korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Bedum.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €204

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bedum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.516,95
3 jaar Oxxio €210 €5,83 €1.636,95
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.756,95

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je snel & eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Bedum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Bedum:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Bedum waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vattenfall.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Bedum? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Bedum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Aanbieders stunten met gigantische welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €270

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Bedum zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Uithoorn.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de goedkoopste stroomleverancier voor jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Bedum


Profiteer van de goedkoopste energie in Bedum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Bedum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
1 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Goede klantenservice
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Overstaphulp
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
1 jarig contract
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Bedum

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Bedum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je direct de aantrekkelijkste aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Bedum). Een betaalbare gas leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Leiderdorp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Bedum.