Energie vergelijken Gorinchem Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Gorinchem? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals Allure Energie en Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Gorinchem? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Gorinchem.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €261

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Gorinchem? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.543,45
3 jaar Engie €390 €10,83 €1.663,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.783,45

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Gorinchem”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Gorinchem:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Gorinchem die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van De Vastelastenbond.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gorinchem? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Gorinchem zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas stunten met enorme welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €194

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Gorinchem zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Beemte Broekland.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest betaalbare stroom maatschappij voor jouw situatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Gorinchem


Vind de goedkoopste energie in Gorinchem

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Gorinchem (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs gas
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Goede medewerkers
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Gorinchem

Ons gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Gorinchem? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je binnen mum van tijd de meest voordelige leverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Gorinchem). Een interessante organisatie aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Ravenswaaij.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Gorinchem.