Energie vergelijken Ravenswaaij Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Ravenswaaij? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals Vrijopnaam en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ravenswaaij? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Ravenswaaij.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €204

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ravenswaaij? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.591,15
3 jaar Eneco €330 €9,17 €1.711,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.831,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ravenswaaij”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ravenswaaij:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Ravenswaaij die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Oxxio.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ravenswaaij? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Ravenswaaij is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden je aantrekkelijke welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €208

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ravenswaaij zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Lekkum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ravenswaaij


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ravenswaaij

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ravenswaaij (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede medewerkers
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste & variabele prijzen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele gasprijs
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Overstaphulp
Interessante acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede medewerkers
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette klantenservice
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Overstapservice
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ravenswaaij

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ravenswaaij? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je nu de goedkoopste aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Buren). Een goedkope leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Bilthoven.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Buren.