Energie vergelijken Gorredijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Gorredijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom als De Vastelastenbond of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Gorredijk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Gorredijk.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €266

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Gorredijk? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.543,50
3 jaar Energiedirect.nl €400 €11,11 €1.663,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.783,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gorredijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Gorredijk:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Gorredijk waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij DELTA.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gorredijk? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Gorredijk is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers geven jouw huizenhoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €128

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Gorredijk zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Beers NB.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de goedkoopste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Gorredijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Gorredijk

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Gorredijk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Overstaphulp
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Direct overstappen
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Overstapservice
Interessante acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Persoonlijk advies
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele gasprijzen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Online account
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Gorredijk

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Gorredijk? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen no-time de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Opsterland). Een geschikte maatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ravenswoud.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Opsterland.