Energie vergelijken Ravenswoud Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Ravenswoud? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Engie en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ravenswoud? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op onze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Ravenswoud.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €263

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Ravenswoud? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.591,20
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.711,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.831,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Via de vergelijker vergelijk je vlot en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Ravenswoud”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ravenswoud:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Ravenswoud waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ravenswoud? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Ravenswoud zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden je formidabele welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €169

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ravenswoud zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Lellens.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ravenswoud


Profiteer van de goedkoopste energie in Ravenswoud

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Ravenswoud (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Persoonlijk advies
Prominente acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstaphulp
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Simpele voorwaarden
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vaste & variabele prijzen
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Hulp bij overstappen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Behulpzame service
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ravenswoud

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ravenswoud? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen mum van tijd de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Ooststellingwerf). Een geschikte aanbieder achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Bingelrade.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ooststellingwerf.