Energie vergelijken Gouderak Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Gouderak? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroomleveranciers als Budget Energie of Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Gouderak? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Gouderak.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €273

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Gouderak? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.543,65
3 jaar Vattenfall €110 €3,06 €1.663,65
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.783,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Gouderak”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Gouderak:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Gouderak die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Energiedirect.nl.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Gouderak? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Gouderak is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €146

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen maatschappij regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Gouderak zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Beerzerveld.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de voordeligste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Gouderak


Ontdek de goedkoopste energie in Gouderak

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Gouderak (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Online account
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Gouderak

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Gouderak? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij moeiteloos de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Ouderkerk). Een passende gasmaatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Reduzum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Ouderkerk.