Energie vergelijken Goutum Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Goutum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroommaatschappijen als bijvoorbeeld DELTA of Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Goutum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder bepaal je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Goutum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €236

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Goutum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.543,80
3 jaar NLE €140 €3,89 €1.663,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.783,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze pagina vergelijk je gauw en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Goutum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Goutum:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Goutum met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Goutum? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Goutum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren doorgaans gigantische welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €253

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Goutum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Beets.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt eenvoudig de aantrekkelijkste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Goutum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Goutum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Goutum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel overstappen
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
3 jarig contract
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Overstaphulp
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Betalen in termijnen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Sympatieke service
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Goutum

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Goutum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je meteen de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Leeuwarden). Een geschikte leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Reijmerstok.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Leeuwarden.