Energie vergelijken Graft Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Graft? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals bijv. UnitedConsumers en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Graft? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energie. Per maatschappij ontdek je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstkorting. Advies nodig? Hier check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Graft.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €244

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Graft? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.543,95
3 jaar Green Choice €170 €4,72 €1.663,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.783,95

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vluchtig en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Graft”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Graft:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Graft waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Graft? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Graft is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk serieuze welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €212

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Graft zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Beinsdorp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jouw situatie. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Graft


Ontdek de goedkoopste energie in Graft

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Graft (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Overstapservice
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Direct overstappen
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Goede medewerkers
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Direct overstappen
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Charmante service
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vaste prijs gas
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Vaste prijs stroom
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Graft

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Graft? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij snel de aantrekkelijkste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Graft-De Rijp). Een betaalbare maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Renesse.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Graft-De Rijp.