Energie vergelijken Renesse Start met vergelijken en bespaar tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Renesse? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld E.ON en Pure Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Renesse? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over stroom, gas en licht in Renesse.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €255

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Renesse? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.591,65
3 jaar Vattenfall €110 €3,06 €1.711,65
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.831,65

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je vluchtig en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Renesse”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Renesse:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Renesse waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Stedin.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Renesse? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Renesse zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen bieden vaak reusachtige welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €252

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Renesse zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Lepelstraat.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Renesse


Zo vind je de goedkoopste energie in Renesse

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Renesse (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Nette service
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Snel overstappen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik advies
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Online account
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Renesse

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Renesse? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Schouwen-Duiveland). Een aantrekkelijke aanbieder achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Blesdijke.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Schouwen-Duiveland.