Energie vergelijken Gramsbergen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Gramsbergen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Anode Energie en Vattenfall. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Gramsbergen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Gramsbergen.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €232

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Gramsbergen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €150 €12,50 €1.544,00
3 jaar EnergieFlex €180 €5,00 €1.664,00
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.784,00

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Gramsbergen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Gramsbergen:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Gramsbergen die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Gramsbergen? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Gramsbergen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen werken met gigantische welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €134

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Gramsbergen zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Belfeld.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de voordeligste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Gramsbergen


Profiteer van de goedkoopste energie in Gramsbergen

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Gramsbergen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik advies
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Simpele voorwaarden
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verbruik advies
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Nette service
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Nette service
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette service
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Behulpzame service
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel overstappen
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Gramsbergen

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Gramsbergen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij vandaag nog de aantrekkelijkste leverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Hardenberg). Een interessante partij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Renkum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hardenberg.