Energie vergelijken Renkum Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Renkum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals E.ON en Powerpeers. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Renkum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vind je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze website blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Renkum.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €240

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Renkum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €240 €20 €1.591,70
3 jaar Essent €120 €3,33 €1.711,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.831,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze zoekmachine vergelijk je gauw en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Renkum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Renkum:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Renkum die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Enduris.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Renkum? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Renkum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hanteren sublieme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €269

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Renkum zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Lettelbert.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de meest voordelige stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Renkum


Vind de goedkoopste energie in Renkum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Renkum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Overstapservice
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Meerdere contracten
Interessante kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Renkum

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Renkum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij zonder problemen de meest goedkope aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Renkum). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Bleskensgraaf.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Renkum.