Energie vergelijken Belfeld Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Belfeld? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals UnitedConsumers en Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Belfeld? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Belfeld.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €235

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Belfeld? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Delta €160 €13,33 €1.517,80
3 jaar Delta €380 €10,56 €1.637,80
5 jaar Delta €0 €0 €1.757,80

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met de vergelijker vergelijk je vlot en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Belfeld”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Belfeld:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Belfeld die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Cogas.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Belfeld? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Belfeld zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €159

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Belfeld zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Vaals.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de voordeligste leverancier die past bij jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Belfeld


Profiteer van de goedkoopste energie in Belfeld

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Belfeld (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Sympatieke service
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Variabele gasprijzen
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel overstappen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Persoonlijk advies
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede service
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede klantenservice
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Belfeld

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Belfeld? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je zonder moeite de goedkoopste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Venlo). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Lettelbert.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Venlo.