Energie vergelijken Grathem Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Grathem? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan leveranciers van stroom als Budget Energie en Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Grathem? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij check je de jaarlijkse kosten en de geldende korting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Grathem.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €257

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Grathem? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €170 €14,17 €1.544,10
3 jaar Energiedirect.nl €200 €5,56 €1.664,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.784,10

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je snel & gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Grathem”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Grathem:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Grathem met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Grathem? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Grathem zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders werken met reusachtige welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €228

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Grathem zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Belt-Schutsloot.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest betaalbare stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Grathem


Stap over naar de goedkoopste energie in Grathem

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Grathem (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik advies
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vriendelijke service
Interessante kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Goede klantenservice
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Online account
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
1 jarig contract
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Grathem

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Grathem? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij direct de goedkoopste gas aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Leudal). Een goedkope gas leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Ressen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Leudal.