Energie vergelijken Ressen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Ressen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom als Essent en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ressen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Ressen.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €220

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ressen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.591,80
3 jaar NLE €140 €3,89 €1.711,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.831,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze website vergelijk je razendsnel en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ressen”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ressen:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Ressen waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Endinet Groep.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Ressen? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Ressen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders hanteren doorgaans prachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €164

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Ressen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Leunen.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de goedkoopste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ressen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ressen

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ressen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Behulpzame service
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Verschillende contracten
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Nette service
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste prijs stroom
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Variabele stroomprijzen
Concurrerende acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Charmante service
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ressen

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ressen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je in luttele seconden de meest goedkope gas aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenuit de regio (Lingewaard). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Blije.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Lingewaard.