Energie vergelijken Groeningen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Groeningen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals bijv. De Vastelastenbond of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Groeningen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Groeningen.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €203

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Groeningen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.544,55
3 jaar Green Choice €290 €8,06 €1.664,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.784,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Groeningen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Groeningen:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Groeningen met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Groeningen? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Groeningen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers geven jouw goede welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €209

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Groeningen zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Benschop.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de meest betaalbare maatschappij voor jouw situatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Groeningen


Stap over naar de goedkoopste energie in Groeningen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Groeningen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Contract wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Betalen in termijnen
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jarig contract
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
1 jarig contract
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Groeningen

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Groeningen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij eenvoudig de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Boxmeer). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Rheezerveen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Boxmeer.