Energie vergelijken Benschop Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Benschop? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals Eneco of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Benschop? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke organisatie check je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina lees je alle info over stroom, gas en licht in Benschop.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €214

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Benschop? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €120 €10 €1.518,35
3 jaar Energiedirect.nl €170 €4,72 €1.638,35
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.758,35

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Via onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Benschop”. Tip: filter nu ook op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Benschop:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Benschop waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Benschop? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Benschop is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers kunnen een aanbod doen met immense welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €153

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Benschop zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Veen.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de meest goedkope maatschappij voor jouw situatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Benschop


Overstappen naar de goedkoopste energie in Benschop

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Benschop (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Vaste prijs gas
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
3 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Vaste prijs gas
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel oversluiten
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Benschop

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Benschop? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je nu de meest voordelige gasleverancier. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Lopik). Een interessante gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Lichtaard.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Lopik.