Energie vergelijken Bergen op Zoom Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Bergen op Zoom? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als Energiedirect.nl en MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Bergen op Zoom? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij tref je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Bergen op Zoom.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €258

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Bergen op Zoom? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €220 €18,33 €1.518,85
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.638,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.758,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze pagina vergelijk je snel & probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bergen op Zoom”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Bergen op Zoom:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Bergen op Zoom waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als NLE.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Bergen op Zoom? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Bergen op Zoom zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €129

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Bergen op Zoom zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Veghel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste maatschappij voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Bergen op Zoom


Stap over naar de goedkoopste energie in Bergen op Zoom

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Bergen op Zoom (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Online account
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Charmante service
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Gemakkelijk oversluiten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste prijs gas
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Bergen op Zoom

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Bergen op Zoom? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij nu de goedkoopste gasmaatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Bergen op Zoom). Een passende leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Lievelde.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Bergen op Zoom.