Energie vergelijken Rijen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Rijen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als E.ON en Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Rijen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Rijen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €212

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Rijen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Delta €150 €12,50 €1.592,75
3 jaar Delta €330 €9,17 €1.712,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.832,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je razendsnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rijen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Rijen:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Rijen die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij HVC.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Rijen? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Rijen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders geven namelijk aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €296

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Rijen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Lievelde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de voordeligste stroomleverancier voor jou. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Rijen


Ontdek de goedkoopste energie in Rijen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Rijen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Online account
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Direct overstappen
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Persoonlijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Online account
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Rijen

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Rijen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je makkelijk de meest betaalbare leverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Gilze en Rijen). Een geschikte aanbieder kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Boornzwaag.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Gilze en Rijen.