Energie vergelijken Grou Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Grou? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals bijv. E.ON of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Grou? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder tref je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je alle info over gas, stroom en licht in Grou.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €224

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Grou? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.545,15
3 jaar Green Choice €410 €11,39 €1.665,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.785,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze pagina vergelijk je rap en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Grou”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Grou:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Grou met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Coteq Netbeheer.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Grou? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Grou zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hanteren speciale welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €140

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Grou zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Bergharen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Grou


Profiteer van de goedkoopste energie in Grou

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Grou (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Sympatieke service
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Overstaphulp
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Verschillende contracten
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Contract wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Online verbruik inzien
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
2 jarig contract
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Grou

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Grou? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij binnen een paar seconden de meest betaalbare maatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Leeuwarden). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Rijnsaterwoude.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Leeuwarden.