Energie vergelijken Rijnsaterwoude Start met vergelijken en bespaar tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Rijnsaterwoude? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders als UnitedConsumers of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rijnsaterwoude? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker zie je de prijs per jaar en de eventuele. korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina tref je handige info over gas, stroom en licht in Rijnsaterwoude.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €248

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Rijnsaterwoude? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.592,85
3 jaar Essent €350 €9,72 €1.712,85
5 jaar Essent €0 €0 €1.832,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Rijnsaterwoude”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Rijnsaterwoude:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Rijnsaterwoude met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Rijnsaterwoude? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Rijnsaterwoude zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €140

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Rijnsaterwoude zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Lijnden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Rijnsaterwoude


Vind de goedkoopste energie in Rijnsaterwoude

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Rijnsaterwoude (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Nette klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Snel oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Sympatieke service
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede medewerkers
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste prijs stroom
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Charmante service
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette service
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
2 jarig contract
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Rijnsaterwoude

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Rijnsaterwoude? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij zonder moeite de aantrekkelijkste gasleverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Kaag en Braassem). Een betaalbare gasmaatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Borger.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Kaag en Braassem.