Energie vergelijken Haaksbergen Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Haaksbergen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan leveranciers van stroom zoals Engie en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Haaksbergen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder vind je de prijs per jaar en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Haaksbergen.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €184

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Haaksbergen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €150 €12,50 €1.545,50
3 jaar Essent €160 €4,44 €1.665,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.785,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze website vergelijk je vluchtig en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Haaksbergen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Haaksbergen:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Haaksbergen die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij E.ON.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Haaksbergen? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Haaksbergen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans gigantische welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €138

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Haaksbergen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Berkhout.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest voordelige maatschappij voor jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Haaksbergen


Zo vind je de goedkoopste energie in Haaksbergen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Haaksbergen (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette service
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Meerdere contracten
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Snel af te sluiten
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
1 jarig contract
Prominente acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vaste prijs gas
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Charmante service
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Snel oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Sympatieke service
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Haaksbergen

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Haaksbergen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij snel de aantrekkelijkste maatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Haaksbergen). Een geschikte aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Rijswijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Haaksbergen.