Energie vergelijken Rijswijk Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Rijswijk? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals Allure Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Rijswijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je praktische info over stroom, gas en licht in Rijswijk.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €180

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Rijswijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Engie €240 €20 €1.593,20
3 jaar Engie €420 €11,67 €1.713,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.833,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Rijswijk”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Rijswijk:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Rijswijk waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Rijswijk? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Rijswijk zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen hanteren aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €266

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rijswijk zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Lioessens.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Rijswijk


Profiteer van de goedkoopste energie in Rijswijk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Rijswijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede medewerkers
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede medewerkers
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstapservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Overstaphulp
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verschillende contracten
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede service
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Rijswijk

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Rijswijk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je zonder moeite de meest voordelige gasleverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Rijswijk). Een interessante organisatie kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Borssele.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Rijswijk.