Energie vergelijken Haarlemmerliede Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Haarlemmerliede? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan stroomaanbieders als UnitedConsumers en Fenor. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Haarlemmerliede? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Haarlemmerliede.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €204

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Haarlemmerliede? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.545,75
3 jaar EnergieFlex €210 €5,83 €1.665,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.785,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Haarlemmerliede”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Haarlemmerliede:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Haarlemmerliede met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Haarlemmerliede? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Haarlemmerliede is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen geven jouw gigantische welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €166

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw nieuwe energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Haarlemmerliede zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Beugen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de voordeligste energieaanbieder voor jou. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Haarlemmerliede


Vind de goedkoopste energie in Haarlemmerliede

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Haarlemmerliede (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette service
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jarig contract
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Behulpzame service
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Haarlemmerliede

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Haarlemmerliede? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je in minder dan een minuut de goedkoopste maatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Haarlemmerliede en Spaarnwoude). Een aantrekkelijke leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Roden.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.