Energie vergelijken Roden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Roden? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers als bijvoorbeeld Eneco of Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Roden? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Roden.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €192

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Roden? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.593,45
3 jaar NLE €150 €4,17 €1.713,45
5 jaar NLE €0 €0 €1.833,45

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Roden”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Roden:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Roden waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Roden? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Roden zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk immense welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €171

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende leverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Roden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Lithoijen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt meteen de goedkoopste leverancier voor jou. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Roden


Ontdek de goedkoopste energie in Roden

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Roden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Meerdere contracten
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Persoonlijk advies
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
3 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel oversluiten
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Roden

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Roden? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij nu de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Noordenveld). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Botlek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Noordenveld.